Rahsia Belajar Di Universiti

Utama » IPT » Anak makan McD, emak makan ikan masin.

Anak makan McD, emak makan ikan masin.

Kisah dari seorang yang saya tidak kenali, bernama Alfarouq Fadli tetapi post beliau kecoh di blog-blog dan facebook orang lain. Banyak sangat share. Ada 1162 shares termasuk Facebook blog ini. Begini kisahnya:

Kisah benar…saya singgah makan di McDonald’s seri iskandar…. Di belakang saya terdapat dua couple, sy yakin mreka pelajar uitm seri iskandar berdasarkan baju yg mereka pakai…bf dia pergi ke tandas, tiba tiba budak perempuan tu buat panggilan , hello mak, nak rm 100 dua ratus boleh tak? Along nak guna untuk belajar…. Mak jawab: along nak guna ntuk apa, mak xdak duit lar,2-3 hari ni makan ikan masin jew, ayah kamu xda kerja seminggu dua nih…..along balas: tak kan xda langsung mak, along nak guna esok nih, mak jawab: xda along, tgu la minggu depan… Baru pak hasan suruh ayah betulkan dapur rumah dia … Ada la duit…..along jawab: takpe lah mak! Tamat perbualan , sela 5 minit lepas tuh bf dia balik dari tandas, tanya cmne ur mum da masuk duit, jawab Si gadis : mama i bz la gi oversea, kita cancel la nak gi Cameron…. Aku terfikir di kala ibu dan ayah makan ikan masin di kampung, anak makan McDonald’s, dikala ibu and ayah Banting tulang , anak sibuk nak bercuti… Bukan drama ianya kisah benar yang aku dengar…. Tanpa habiskan makanan kerana sebak, aku terus keluar berlalu….. Untuk renungan and share…sengaja highligtkan tempat dia stdy and tempat sy jumpa dia… Salam aidiladha


Saya tak mahu komen panjang lebar… Tetapi, setiap orang yang bergelar diri sebagai pelajar mesti ada MATLAMAT BELAJAR sebenar dan bukannya mempunyai matlamat berjalan-jalan.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

Facebook Rahsia Belajar

%d bloggers like this: