Rahsia Belajar Di Universiti

Utama » IPT » Selamat Menempuh Alam Belajar

Selamat Menempuh Alam Belajar

Advertisements

Saya tahu bulan setember pada setiap tahun adalah permulaan pelajar baru masuk ke universiti untuk program ijazah sarjana muda dan master (coursework). Pelajar senior juga akan kembali ke kampus untuk meneruskan pembelajaran.

Alhamdulillah hari ini adalah hari kemerdekaan bagi negara kita, Malaysia. Merdeka daripada penjajahan British. Namun, kita sebagai pelajar belum lagi merdeka jika kita belum tamat pengajian. Kita tidak boleh juga berasa bebas daripada segala-galanya kerana kita sering kali mempunyai tanggungjawab kepada diri sendiri, keluarga, masyarakat dan negara.

Oleh itu, sebagai pelajar anda harus tahu bahawa keadaan masa hadapan anda akibat penentuan dan tanggungjawab yang anda ambil pada hari ini. Selagi kita boleh bernafas, berfikir dan bergerak, berusahalah kita sehingga mencapai apa yang kita mahukan.

Usah takut dengan kegagalan. Tempuhi saja dengan usaha, doa dan tawakal. Insyaallah berkat restu ibu bapa kita boleh mencapai yang terbaik untuk diri sendiri, keluarga, masyarakat dan negara.

Selamat maju jaya.

Advertisements

1 Komen

  1. Azni Idris berkata:

    Hye and good morning..dear sir, can i ask you tips for fyp presentation?i am very nervous for my presentation on next week..thank you for your helping sir.

    Sent from Yahoo Mail on Android

    From:”Rahsia Belajar Di Universiti” Date:Mon, Aug 31, 2015 at 0:21 Subject:[New post] Selamat Menempuh Alam Belajar

    Hazrin posted: “Saya tahu bulan setember pada setiap tahun adalah permulaan pelajar baru masuk ke universiti untuk program ijazah sarjana muda dan master (coursework). Pelajar senior juga akan kembali ke kampus untuk meneruskan pembelajaran. Alhamdulillah hari ini ada”

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: